Välja ögonfransserum

I ett tidigare inlägg skrev jag om ögonfransserum. Det inlägget handlade mest om fördelarna och riskerna, vad man vet nu jämfört med tidigare etc. Vissa har helt valt att sluta använda fransserum, vilket är fullt förståligt efter allt som kommit fram om olika bieffekter. För oss som ändå valt att fortsätta använda ögonfransserum kan det vara svårt att veta vilket man ska välja. Om man, som jag, vill ha ett serum som fungerar men inte innehåller PGA men fungerar bra kan det vara en utmaning.

Orkar du inte läsa hela inlägget kan jag säga redan nu att jag börjat med Depends serum. Jag har dock bara använt det i 2-3 veckor och kan därför inte säga hur väl det fungerar än. Priset på Depends ögonfransserum är ca ca 400 kr. Jag passade på att köpa det på Lyko, där det kostar 399 kr, när det var 20% rabatt.

Franssrum som försvunnit från den svenska marknaden

Vissa använder märken trots att det upptäckts läkemedelsklassade ämnen i dem och/eller de tagits bort från den svenska marknaden. Ett sådant märke är NeuLash, som jag själv använt, som visade sig innehålla PGA i ett test av Läkemedelsverket. För mer information om PGA, bieffekter och andra märken läs gärna mitt tidigare inlägg om ögonfransserum.

Dock är det två problem med med att använda dessa märken. Det första är förstås risken att man får någon av bieffekterna, som förändrad ögonfärg, klåda och rodnad runt ögonen. När man använder ögonfransnäring vill man oftast att ens ögon verkligen ska synas. Ögonen ser större och piggare ut och man kan känna sig finare. Får man en reaktion och blir helt röd och svullen runt ögonen är effekten snarare tvärtom.

Det andra problemet är att om ögonfransserumet i stort sett försvunnit från den svenska marknaden kan det vara svårt att få tag på. När jag köpte NeuLash sista gången hittade jag det ingenstans i Sverige. Jag köpte det online via en sida i Nederländerna efter att jag fått leta länge och väl.

Luscious Lashes

ogonfransserum
Förpackning och flaska av ögonfransserumet Luscious Lashes

Luscious Lashes tillverkas i USA, Kalifornien. Jag har använt det Luscious Lashes-serum, som jag köpt av en vän som är fransstylist. Hon köpte in serumet till sin salong där hon erbjuder både fransextensions och LVL (length-volume-lift). Kombinationen av LVL och serumet tyckte jag fungerade okej. Jag upplevde inte att det gav samma effekt som NeuLash, men det gjorde inte så mycket. Mina fransar var längre och jag hade inga reaktioner vad jag märkte så jag var nöjd. Därför använde jag det serumet i ca 1,5 år. Priset var okej, 200 kr, men den innehåller bara 3ml.

LVL & fransserum

Jag tror dock att det snarare var kombinationen av LVL och ögonfransserum. Under en period började jag med fransförlänging igen, och slutade därför med LVL. När jag sedan tog bort fransarna väntade jag med en ny behandling av LVL men använde serumet. Det blev dock i stort sett ingen effekt alls. Det tar förstås ett tag innan effekten av ögonfransserum syns, fransarna behöver ju växa ut. Men det gick månader och jag såg ändå ingen mer effekt. Så mitt betyg av Luscious Lashes har sänkts dramatiskt. Det skulle få 2 av 10.

Depend ögonfransserum

depend-fransserum
Förpackning och flaska (10 ml) av Depend ögonfransserum

Efter att ha läst Läkemedelsverkets rapport där de testade olika serum för ögonfransar och ögonbryn köpte jag Depends serum. Enligt rapporten innehåller inte det PGA och jag har använt flera andra av Depends produkter och varit nöjd. Nu har jag använt det i ca 3 veckor och jag upplever att jag redan ser en liten effekt. Jag skulle förstås tagit en bild innan jag började använda serumet men det glömde jag.

Hittills tycker jag om Depends serum. Det var helt okej pris, 399 kr (med 20% rabatt blev det bara 320 kr) för 10 ml. Eftersom flaskan innehåller så mycket mer än Luscious Lashes ska jag använda Depends serum på både fransar och bryn.