Tips när du ska sälja din bostad

Tips när du ska sälja din bostad

Inlägget innehåller reklam för Mäklarcity.se.

Det känns som att det är många som har eller vill sälja sin bostad nu, åtminstone i min närhet. Några har redan lyckats sälja och hittat nytt medan andra inte har satt igång med processen än. Hur som helst är bostadsförsäljningar ett mycket återkommande samtalsämne runtom mig. Det är ju fullt förståeligt, det gäller mycket pengar och man vill förstås få till en snabb affär till ett så högt pris som möjligt. Som tur är finns det hjälp att få för att lyckas med det. För er som bor norrut kan jag tipsa om Mäklarcity i Umeå, de har funnits sedan 1992 och har bra koll på Umeås bostadsmarknad. Ni som inte bor i Umeå kanske inte kan anlita dem, däremot kan ni ändå dra nytta av deras webbsida. Mäklarcity har nämligen samlat flera bra tips på saker att tänka på när man ska sälja sin bostad. Jag har samlat några av tipsen här nedan, men kolla gärna Mäklarcitys sida för fler tips inför försäljning av bostad.

Ta bort innan visning

Första punkten på listan är att man bör dra ut sladdar ur större köksmaskiner. Köksredskap och mindre maskiner bör man ta bort helt från bänken. Det är något som jag inte har tänkt på tidigare men det känns egentligen helt självklart. Något så litet som sladdar kan göra att rummet ser så mycket fräschare ut.

I allmänhet bör man rensa av alla ytor så gott det går för att ge ett rent intryck. Så plocka bort onödiga prylar som ligger framme och ta bort allt från dörrarna på kylen och frysen.

Att hålla det tomt och rent ska vara ett genomgående tema i hela bostaden. Det innebär att ta bort fjärrkontroller från tv-bordet och ta bort eventuella böcker, handkrämer och andra saker från nattygsbordet. Detsamma gäller barrummet, ta bort hygienartiklar och gamla handdukar (ersätt de med rena handdukar som matchar). Rent och fräscht är ledorden.

Lägg till innan visningen

Istället bör man ersätta de vanliga prylarna mot en fin fruktskål med färsk frukt. För egen del älskar jag när man har ett fruktfat med djupröda äpplen när det börjar närma sig jul. Såna äpplen som ser ut att vara från snövit, nästan polerade för att de är så glansiga.

Man kan också med fördel tända ljus och har man kamin eller öppen spis förbered för att tända upp i den. Det ger ett särskilt varmt och trevligt intryck nu under vintermånaderna när det är mörkare tider. Mysfaktorn kan hjälpa att man känner sig hemma och vi vill ju gärna att de på visningen kan se bostaden som sitt nya hem.

Jag hoppas att tipsen kan vara till hjälp. Kolla gärna in på Mäklarcity.se för fler tips. Till alla er säljare där ute håller jag tummarna för höga bud och att ni snabbt hittar en ny bostad att flytta in i.

Lycka till!