Tekniska hjälpmedel för viktminskning

Det har sina fördelar att leva med en teknikintresserad person. I mitt fall innebär det att mitt liv innefattas av många hjälpmedel och smarta saker. Med smarta saker menar jag inte bara ”bra” saker utan som en smartphone (men inte fullt lika smarta). Häromdagen skrev jag t.ex. om vår robotdammsugare Fido, som är ett väldigt bra hjälpmedel i vardagen. Vi var så nöjda att vi köpte en smart våg av samma tillverkare, en Eufy Smart Scale. Vågen räknar ut andelen fett, muskler, benmassa och vatten i kroppen utifrån ens vikt. Till vågen kan man ladda ner en app, EufyLife. När man väger sig läggs datan direkt in i appen. Så där kan man se alla värden både mätt i vikt och procent av ens kroppsvikt. Därtill visar den också om man ligger lågt, normalt eller högt på respektive värde samt ens BMI.

Utvecklingskurva

När man vägt sig några gånger kan man se sina tidigare invägningar samt se en graf över utvecklingen. Man kan också lägga in målvikt o.s.v. Datan kan också överföras till Apples hälsoapp. Om man därtill använder en Apple watch, vilket båda gör, har man väldigt mycket data att tillgå. Man kan lätt se sina utvecklingskurvor och jämföra vad som fungerar bäst. Exempelvis om man följer ett visst program kan man se hur det påverkar ens vikt, puls och/eller muskelmassa. Därmed blir det lättare att hitta det som passar en bäst och är mest effektivt för att nå sina mål.

Om det inte hade varit för min kära teknikälskande sambo hade jag förmodligen inte haft något av dessa hjälpmedel. Det har aldrig varit min grej att ha den senaste tekniken, men jag är väldigt glad att jag får ta del av hans intresse. Man klarar sig såklart utan alla de manicker som vi använder men jag upplever flera delar i livet som betydligt lättare tack vare tekniken jag nu har i mitt liv.

Nu när jag börjar komma igång med träningen och har tagit sikte på bättre mående tror jag att både den smarta klockan och vågen kan komma väl till pass.