Starta företag

Så var då vår lilla familj (på två personer) företagare. Både jag och min sambo har företagande i vår historia, på olika sätt, så det kändes som rätt steg att ta. Det är dock lite meck att start ett nytt företag. Bara en sån sak som att bestämma bolagsform och, ännu värre, bolagsnamn! Det var nog den svåraste biten, vi kommer ju få leva med det valda namnet ett bra tag framöver (förhoppningsvis). Än så länge är vi båda hoppfulla och tycker att det känns roligt. Jag misstänker att det kommer kännas mindre roligt när vi ska sitta med boköring och fixa med skattepapper. ? Men än så länge är det ett senare bekymmer.

Till att börja med ska vi se till att få till bra avtal och läsa på. Jag vill gärna få det rätt från början så vi inte slösar pengar och energi. För att försöka få en så stabil och säker ekonomi redan från start.
Jag är väldigt glad att över att vi kunnat starta med vårt mindre kapital. Vi har inte behövt ta företagslån eller låna pengar av familj. Det känns bra att inte börja på minus, nu kan vi bara tänka på att få igång verksamheten utan att oroa oss för att återbetala ett lån varje månad.

Spännande äventyr

Det känns väldigt roligt att vi gör det här tillsammans. Vi är ett team på många sätt så det känns naturligt att göra det tillsammans. Förmodligen kommer sambon att ta det större ansvaret för många delar, han har betydligt bättre koll. Jag ser dock fram emot att lära mig mer. Det kommer säkert komma stunder då det känns jobbigt och slitsamt och jag bara vill lägga ner. Men jag tror också att det kommer många roliga stunder och mycket lärorikt. På det stora hela känns det, i alla fall än så länge, väldigt spännande och roligt. Jag tror att det här kan bli ett bra äventyr för oss, som förhoppningsvis leder till något ännu bättre. Det kan vara gynnsamt för både vår ekonomi och vårt förhållande. Naturligtvis kommer det vara påfrestande men jag tror också att vi ger oss en möjlighet att utvecklas oerhört mycket. Både på en personligt plan och som par. Vår förhoppning för framtiden är att vi ska kunna leva på företaget på heltid. Det skulle i så fall förmodligen kunna innebär betydligt mer frihet också. Så nu är det bara full fart framåt 😀