Smarta och hållbara alternativ

Som jag uppskattar bra och smarta smarta grejer av hög kvalitet som gör livet lättare! Jag blev påmind om det när jag var hemma hos mamma. Hon har skaffat en pannlampa som är otroligt bra. Den kom väl tillpass vid flera tillfällen, framförallt när jag sydde två kuddfodral. Jag är inte den bästa sömmerskan så jag behöver all hjälp jag kan få och då var det bra med extra ljus.

Egentligen kan allt som är lite pilligt och svårt att se underlättas med bra lyse. En stor fördel med just pannlampa är att man kan fokusera ljuset exakt där man behöver det. Jag såg lite lustig ut, något som Johan påpekade, men det är helt värt det.

Mamma använder också lampan när hon är ute på kvällen. Man kan ställa om ljusstyrkan och vinkla lampan så man inte bländar mötande, vilket är väldigt smart. Jag tror att den skulle vara suverän att ha med mig när vi ska upp till fjällen i sommar. Ute i naturen tycker jag att det är extra påtagligt att ha prylar av hög kvalitet. Såsom att ha bra kläder av hållbart material, något som både en själv och miljön har nytta av.

Hållbart för miljön

Ni vet att jag föredrar att köpa hållbara saker och jag tycker att det är viktigt att tänka på vad man köper. Det finns smarta och hållbara val för allt från förbrukningsvaror till möbler. Jag uppskattar när producenter såväl som återförsäljare anstränger sig lite extra, tänker efter och hittar på smarta lösningar som resulterar i bra alternativ. Det gör det lättare för konsumenter att göra bra val utan någon större ansträngning.

Vi kan påverka mycket med vår konsumtion. Genom att göra bättre val kan vi påverka miljön positivt, eller åtminstone inte negativt. Istället för att handla slentrianmässigt kan vi göra aktiva val att köpa bra kvalitet och hålla oss till hållbara och miljömedvetna alternativ. Ett sådant val kan vara att köpa saker av hög kvalitet som förväntas hålla längre, istället för att ständigt köpa nytt. Man kan också köpa produkter av återvunnet material, vilket minskar miljöpåverkan.

Att göra något är alltid bättre än att inget göra.