Skandinavisk hudvård

I samarbete med Dermosil

En av de jobbigaste aspekterna med att vara utomlands längre perioder är att hitta hudvårdsprodukter och kosmetika som fungerar. Jag har väldigt ljus hud, den är relativt känslig och jag blir lätt solbränd men har svårt att bli brun. Inte idealhuden med andra ord och heller inte helt vanlig utanför Skandinavien har det visat sig. Att ett märke är skandinaviskt var inget som jag riktigt tänkte på får några år sedan. Jag visste förstås att det fanns många bra märken från Skandinavien. I synnerhet finska märken verkar producera mycket hudvårdsprodukter som faller mig i smaken. Detta var dock inget som jag riktigt noterade utan jag testade mig fram och hittade några märken som passade mig. Fram tills att jag var på Malta och skulle försöka hitta smink och hudvård.

Flera av de märken som jag oftast använder fanns inte. Ingen fara på taket tänkte jag, jag testar några nya märken. Så jag köpte foundation, handkräm och hudlotion av tre olika märken. Inget blev bra. De gick inte in i huden utan lade sig som en fet hinna, särskilt foundationen som dessutom gjorde att jag fick extremt dålig hy förmodligen för att den täppte igen porerna. De återfuktande produkterna verkade heller inte hjälpa, mina händer var fortfarande torra medan lotionen bara gjorde huden kletig. Med andra ord var jag allt annat än nöjd. Jag pratade med en tjej från Litauen som hade samma problem. Hon brukade också använda skandinavisk hudvård och kosmetika, i synnerhet produkter från Finland. Ingen av oss hade dock lyckats hitta någon av produkterna här.

Skandinavisk hudvård online

Nu har jag hittat en lösning. Dermosil, som är ett finskt märke, har hudvård, kosmetika, hårvårdsprodukter m.m, online. De säljer sina produkter via en egen webbshop och de levererar till flera länder i Europa. Dessutom har Dermosil över 400 produkter så man kan hitta mesta man behöver i deras sortiment. För såna som jag som både har ljus och känslig hy och typiskt skandinaviskt hår (d.v.s. väldigt tunt och fina hårstrån) passar det perfekt. Det är också trevligt att kunna köpa smink, remover, rengöring och återfuktning av samma märke. Därmed kan man dessutom köpa allt på ett ställe. På så sätt behöver man inte lägga massor med tid på att leta och handla/beställa från olika butiker.

Man bör inte underskatta värdet i att använda bra hudvård som passar ens hudtyp. Därför är det extra bra att Dermosil har så pass många produkter. De har allt från foundation och ögonskugga till handtvål och schampo, från deodorant och ansiktsrengöring till ansiktsmasker och peelingprodukter. Dessutom har de solskydd, inklusive ett läppglans med spf 30 vilket är toppen. Vi som har bränt läpparna (ja, det kan hända) vet att det är inget man vill uppleva. Så nästa gång du ska köpa läggplans eller cerat se till att det har solskydd. Oavsett om du bor i Sverige eller utomlands, kika in på Dermosil nästa gång du ska köpa hudvård.