Sätta rätt andrahands-pris

Att rensa ur garderober och förråd har gått förvånansvärt bra. Nästa steg är att börja sälja saker. Det kanske egentligen är fel tid att sälja prylar, eftersom många inte har så mycket pengar i januari. Fördelen är att jag inte behöver få in pengarna just nu. Sakerna som jag rensat ut finns nu färdiga och är redo för försäljning oavsett om det blir nu eller om ett par månader. Med hjälp av olika sajter har jag också kunnat sätta lämpliga priser på det mesta.

Vissa saker är lättare, sånt som jag själv köper och har köpt på loppisar och liknande. Mycket är inredningsprylar som kuddfodral, lampor, skålar, vaser, gardiner och mängder med ljushållare. Det visade sig också att jag hade en hel del köksgrejer som jag inte använder, eller till och med har dubbelt av. Därtill är det flera staplar böcker och en hög med kläder. Förmodligen svårare att sälja men oavsett om det går till försäljning eller skänks bort ska det bli skönt att få bort det från hemmet.

Andra saker har varit betydligt svårare att prissätta för det är områden som jag inte är insatt i. En sådan sak är en router. Jag fick en ny när jag bytte internetleverantör så det är inget fel på den förra. Men vad kostar en begagnad router? Jag har ingen aning, jag vet inte ens om det finns en andrahandsmarknad. En annan sak är gammal studielitteratur, det kan skilja väldigt mycket hur mycket man får för en kursbok. Tack och lov då för internet. Priset är bara en sökning bort, bara googla saken ifråga och vips så kommer flera svar upp. Jag har hittat flera webbsidor och tillsammans med några säljgrupper på Facebook så tror jag att jag nu har ett ganska bra hum över i stort sett alla saker.