Säsong för kärlek

I samarbete med Vanbruun

Jag är så glad att våren och sommaren är på väg, det känns som den mest romantiska tiden på året. Människor är gladare och mer kärleksfulla, förmodligen för att våren kommer med ljus och värme. Människor blir mer hoppfulla och mer inspirerade att ta sig ut och umgås. Man kan se par som är ute och spatserar och familjer som umgås i parkerna och njuter av solen tillsammans.

Många väljer också att förlova sig och gifta sig under den säsongen. Kanske är det därför som jag upplever det vara den mest romantiska och kärleksfulla säsongen. Kärleken och glädjen sprids vidare från paren till alla runtom dem. För min del dras jag lätt med och tittar själv på förlovningsringar. Jag brukar välja ut vilken, eller snarare vilka (jag kan aldrig bestämma mig för en) som jag skulle vilja ha. Många är förstås väldigt fina, men jag vill ofta ändra något på alla. Jag har dock följt med några vänner som varit värre. De hade mycket specifika önskemål och en tydlig bild av hur de ville att deras ringar skulle se ut. Något som var upphov till mycket frustration och många timmar i smyckesbutiker och juvelerare.

Hitta rätt förlovningsring

Så här i efterhand tror jag att en bättre lösning för dem hade varit att designa sina egna ringar. Detta är något som ringtillverkaren och smyckesföretaget Vanbruun erbjuder. Hos dem kan man man beställa förlovningsringar med egen design. Man kan skicka in en beskrivning på hur man vill att ens förlovningsring ska se ut. De gör en skiss enligt ens designbeskrivning och skickar bilder på hur förlovningsringen skulle se ut.

Vanbruun har förstås även färdiga förlovningsringar. Vilket är bra för såna som mig som inte har en lika tydlig bild av vilken design jag skulle vilja ha. Oavsett vilket variant man väljer kan man sköta allt hemifrån. Man kan även beställa hem en mätsticka för att veta vad man har för ringstorlek. På så sätt behöver man inte ränna runt i massor av olika butiker. Jag tror att det är lättare att hitta rätt när man kan få titta i lugn och ro.

Det är viktigt att hitta rätt ringar eftersom man oftast bär dem varje dag under resten av sitt gemensamma liv. Så man kan definitivt påstå att ringarna är en viktig del av både förlovning och vigsel. En annan del som för många är väldigt viktig är frieriet. Det är ett minne för livet, och förmodligen en av ens lyckligaste dagar. Oavsett om det var en fin, dråplig eller komisk situation brukar historian berättas om och om igen till nära och bekanta.

När vi blev ett par

Det är som historian om när jag och min sambo blev tillsammans. Den är mer åt det pinsamma hållet för min del, eller kan i bästa fall ses som dråplig.

Vi var väl egentligen redan som ett par men vi var inte officiellt tillsammans. Så jag skickade ett kärleksbrev hem till honom, med i brevet fanns en lapp där jag frågade chans. Likt hur man gjorde när man gick i lågstadiet. Det stod ”Får jag chans på dig” med alternativen ”Ja”, ”Nej” samt ”Ja och jag vill flytta ihop med dig”. På lappen hade jag tejpat fast en nyckel till min lägenhet. Tanken var att han skulle skicka tillbaka lappen till mig. Men jag ville ju ha svar på en gång så redan samma kväll ringde jag till honom och frågade om han fått något brev. Han svarade att ja, det hade han fått, så jag frågade ”Så vad är svaret”. Han, som hade för avsikt att följa instruktionerna, svarade att ”Det får du väl se när du får tillbaka lappen”.

Otålig som jag är tog det inte lång stund förrän jag stod utanför hans dörr. Hade det varit på film hade jag stått där på trappsteget vacker som en nyponros. Istället var jag svettig och halvt förstörd efter att ha cyklat snabbare än jag egentligen orkade. Som tur var för mig svarade han i alla fall ja och ett tag senare flyttade vi ihop. Och på den vägen är det…

Det är just saker som minnet ovan som gör att jag älskar våren och sommaren. Av någon anledning känns såna glada minnen så mycket mer lättillgängliga. Förmodligen för att man hamnar i en positiv spiral. Kombinationen ljus, värme, glada människor i sin omgivning och kärlek i luften är helt klart ett vinnande koncept för glädje. I väntan på våren får vi nöja oss med att göra ett hjärta i snön på isen.