Samla poäng med kreditkort

I samarbete med Kortio.

Jag överväger att skaffa ett till kreditkort då kortet jag har inte helt passar min nuvarande konsumtion. Det finns mycket att både spara och tjäna på att ha ett så lämpligt kreditkort som möjligt. Något som kan vara lättare sagt än gjort i denna djungel av olika kreditkort. Till hjälp finns dock Kortio. Jag använde dem när jag skaffade mitt nuvarande kreditkort och var väldigt nöjd.

Jag har haft olika kreditkort, oftast med inriktning på resor eller matinköp. När jag hade mitt SJ Mastercard samlade jag så mycket poäng att jag snabbt var uppe på svart nivå (den högsta poängnivån). Vilket inte bara gav mig gratis resor med poäng utan även gratis kaffe på tåget och flera andra fördelar. Sedan skaffade jag ett annat kreditkort för matinköp vilket har gjort att att jag får tillbaka mer än dubbelt så mycket i värdecheckar än när jag endast hade medlemskortet. Dessutom får jag flera väldigt bra rabatter och erbjudanden.

Nu är det ett tag sedan jag hade ett kreditkort med inriktning på resor så jag funderar därför på att skaffa ett nytt. Problemet kan vara att hitta rätt kort för sina önskade ändamål, det är där Kortio kommer in i bilden.

Lätt att jämföra olika kort

Hos Kortio kan man enkelt se villkor samt fördelar och nackdelar för respektive kort. Det är lätt att få en överblick av den viktigaste informationen gällande shopping, resor, försäkringar, avgifter, bonus och ränta. På så sätt är det enkelt att jämföra korten. Man kan också sortera korten utifrån ens preferenser och vad man spenderar pengar på. Kortio har olika kategorier, t.ex. resekort, shopping och bensin.

Är man osäker på vad man eftersöker kan man göra ett test i Kortguiden. Frågorna handlar bl.a. om vad man tänkt använda kortet till (t.ex. mat, bränsle, resor eller handla på internet). Sedan presenteras en lista över de kort som skulle passa bäst utifrån ens användande och önskemål. Tycker man att något kort verkar intressant kan man klicka på det för att få mer information. Så man vet vad man får innan man skaffar kortet. Vill man ha kortet ifråga kan man också skicka in en ansökan direkt via Kortio. De förmedlar sedan ansökan till kortinstitutet eller banken.

Kortio presenterar betydligt fler kort än jag hört om. Att de presenterar så många kort ökar chansen att hitta det bästa kortet för en själv. Oavsett om man söker ett kort utan årsavgift, som har den mest fördelaktiga räntan eller ett generöst bonussystem, att man kan använda bonusen för resor eller vill ha cashback så kan man jämföra de relevanta korten och hitta rätt. Efter att ha kollat på Kortio har jag faktiskt ändrat riktning. Jag hade tänkt skaffa något SAS-kort men efter att ha jämfört ser jag att det finns mer fördelaktiga kort för mina önskemål.

Jämför lån hos Kortio

Kortio har också utökat sina tjänster och jämför lån. De presenterar en lista över långivare med deras respektive villkor och den viktigaste informationen för att få en överblick. Man kan därmed jämföra lån lika lätt som man jämför kort. Det är enkelt att fylla i sina uppgifter, hur mycket man behöver låna och över hur lång tid. Sedan får man en lista baserat utifrån de val man gjort. Är någon långivare intressant kan man klicka på den för att få mer information. Precis som med kortinstituten och bankerna när man jämför kort. Man kan också ansöka om ett lån av den långivaren via Kortio.

Hos Kortio hittar man också mer information om lån och vad som är bra att tänka på innan man tar ett lån. Vad som menas med lånevillkor, förklaring av olika termer, t.ex. effektiv ränta, och hur man jämför lån och lånevillkor.

Funderar man på att byta/skaffa kreditkort eller ta ett lån är Kortio helt klart värt ett besök. Det kan spara en mycket tid och pengar.