Så lyckas du på högskoleprovet

Högskoleprovet

Inlägget innehåller reklam för hpguiden.se.

Ni som känner mig vet att jag värnar om utbildning och tycker att det är väldigt viktigt att man utbildar sig. Oavsett om man siktar på ett yrke som kräver en särskild utbildning eller ej tror jag att studier är ytterst gynnsamt. Jag vet samtidigt att det kan kännas svårt, inte minst att faktiskt komma in på den utbildning man vill gå. 

Om man, liksom jag, inte har de bästa betygen från gymnasiet kan det verkligen vara en utmaning. Jag har ansökt till många kurser och program som jag inte har kommit in på för att jag har för låga gymnasiepoäng. 

När jag fick tillbaka antagningsbeskedet med reservplats +1500 på psykologprogrammet insåg jag att jag måste göra högskoleprovet om jag någonsin ville komma in på programmet. Ganska snart därefter insåg jag dock hur omfattande provet faktiskt är. Det var smått skräckinjagande att gå igenom alla åtta delarna – som består av ordförståelse, svensk läsförståelse, meningskomplettering, engelsk läsförståelse, matematisk problemlösning, kvantitativa jämförelser, kvantitativa resonemang samt diagram, tabeller och kartor. Varav i stort sett alla kändes otroligt svåra för mig. Jag tittade på en del ett tidigare prov och var nästan på väg att gråta för att det kändes så svårt. Det kändes som att jag aldrig skulle kunna lära mig tillräckligt för att ens få ett halvdant resultat på provet. Men här kommer Högskoleprovsguiden in i bilden som räddaren i nöden för att besegra högskoleprovet.

Hjälp att öva inför högskoleprovet

Högskoleprovguiden erbjuder hjälp för att man lättare ska nå sina mål på högskoleprovet.

De har över 8000 övningsuppgifter plus videoomgångar, högskoleprovsforum och massor av olika tips som man kan ta del av även med ett gratiskonto. Är du verkligen motiverad att få höga poäng, eller om du känner att du behöver lite extra hjälp har de också ett VIP-konto. VIP-varianten ger dig tillgång till över 19 000 övningsuppgifter med förklaringar, fler videogenomgångar, ett skräddarsytt studieupplägg och en personlig coach som har skrivit 2,00 på högskoleprovet. Just coachen är något som de har fått beröm för av tidigare användare.

Fördelen med de olika typerna av hjälpmedel är att upplägget passar fler, oavsett hur man lättast lär sig. Personligen tycker jag att det bästa är deras övningsuppgifter, i synnerhet när man kan få förklaringar till uppgifterna. Det blir verkligen en extra tillgång för att man lättare ska förstå uppgifterna och svaren. Jag kan tänka mig att många uppskattar videogenomgångarna också. Särskilt att kunna titta på en några genomgångar och sedan göra övningsuppgifter tror jag kan vara ett vinnande upplägg.

Plugga till högskoleprovet

Så tycker Hpguidens användare

hpguiden.se kan man läsa många positiva omdömen från tidigare användare. Många av användarna uppger att de uppskattar upplägget och att de kunde förbättra sina resultat inom förhållandevis kort tid. Flera skriver också att de verkligen rekommenderar hpguiden. Något som är mycket förståeligt med tanke på att många har höjt sina poäng markant, 0,6 poäng och mer.

I sammanhanget är det väldigt mycket och jag tror att det skulle vara svårt att göra på egen hand. Man måste naturligtvis lägga ner tid och energi för att lyckas men fördelen med Hpguindens upplägg är att de gör det avsevärt lättare. Skulle man försöka göra egna övningsuppgifter och hitta förklaringar på internet skulle det ta betydligt mer tid och förmodligen inte vara lika bra heller.

Så har du bestämt dig för att göra högskoleprovet föreslår jag att du tar en titt in på hpguidens sida. Där kan du också hitta mer information om högskoleprovet, såsom provtillfällen och när man kan ansöka till proven. I år och nästa år är det ju ganska mycket som har förändrats p.g.a. Covid-19 och restriktioner.

Du kan göra högskoleprovet flera gånger

Tänk också på att om du har gjort högskoleprovet och inte är nöjd med resultatet kan du göra provet igen. I år har det varit lite speciellt och man fick inte göra provet i höstas om man hade ett godkänt resultat. Däremot i vanliga fall är det bara att söka till nästa provtillfälle om du vill försöka att förbättra ditt resultat. Se då till att ta hjälp av Hpguiden innan för att verkligen vässa dina kunskaper. 😉

Lycka till!