Roligt julpyssel med toarullar

Gör blommor med glitter av toalettpappersrullar

Jag tror att jag råkat inleda en serie inlägg med jultema. Tidigare har jag skrivit om adventskalendrar och att det kan vara en bra julklapp. Då kom jag och tänka på att jag gjorde en egen chokladkalender ifjol. Så nästa inlägg var instruktioner för hur man gör en egen julkalender av toalettpappersrullar. Det för mig in på dagens inlägg, annat julpyssel med toarullar. Jag kom in på idén för något år sedan för att jag tycker inte om att slänga saker. När jag var liten pysslade vi ofta med toarullar men i vuxen ålder har det helt försvunnit.

Några idéer trodde jag att jag hade kommit på själv men efter att jag snubblat över samma pyssel på DYI-sidor misstänker jag att jag har sett idén någonstans och sedan lagt det långt bak i huvudet. Hur som helst tycker jag att det är lite trevligt. Materialet är väldigt billigt och många av sakerna är väldigt lätta att tillverka.

Gör egna presentförpackningar

Först ut är något som jag har använt mig av flera gånger. Nämligen att man kan göra paket av toarullar, om man har en liten present. Klipp ut en bit presentpapper och snurra runt toarullen. Vik in ändarna av papperet i vardera sida av rullen. På så vis behöver du inte ens tejp. Sedan viker du kanterna mot varandra på respektive sida av rullen. Så att hålen försluts och formen blir som en presentförpackningen. Du kan sedan använda snöre runt om du vill, men det behövs inte. Den håller utan tejp eller snöre, som en liten presentförpackning.

Dekorativa blommor av toarullar

Det andra pysslet är blommor som kan bli trevliga dekorationer. Jag har använt såna blommor på paket, se inläggets bild. Det fungerar också bra att ha i granen eller limma ihop till en krans. När jag googlat på det visade det sig att man kan använda dem till förvånansvärt mycket. Det hela är väldigt enkelt, man kan göra det så avancerat man vill med färger, glitter, klistra på olika delar och limma ihop blommor. Grunderna är dock väldigt enkla.

Klipp toarullen i cirklar, så tunna eller tjocka som du önskar. Sedan klämmer du ihop cirklarna något så att de blir ovala och lite spetsiga i ändarna. Dessa blir blombladen. Lägg ihop fem /blomblad i en cirkel så att de formas till en blomma. Limma sedan ihop blombladen. Du kan färga blomman antingen genom att måla toarullen innan eller måla blomman efter att den är ihoplimmad. Jag satte fast paljetter med en limpistol för att göra dem lite piffigare. Glitter skulle nog också blir väldigt fint. Bara fantasin sätter gränser.

Smällkarameller

Sen var ju ju också klassikern, smällkarameller. Då limmar du bara fast silkespapper, knyter ihop ändarna och klipper remsor i ändarna. Det går bra med annat papper också men det blir finast med silkespapper. Klistra gärna på ett klistermärke eller bokmärke på smällkaramellen också.

Är du som jag föreslår jag att du sparar några toarullar och använder till nästa pyssel. De är förvånansvärt praktiska att ha.