Resa på låtsas

Nu när det har varit minst sagt svårt att resa har reslusten ökat. Vi älskar att resa och såg fram emot att 2020 skulle bli ett år i resandets tecken. Det blev dock tvärnit relativt snabbt in på året. Istället har vi nu börjat titta på olika resor som vi skulle vilja göra. Vi drömmer oss bort och har till och med involverat släkt och vänner i dessa imaginära resor.

Det är inte i närheten av samma sak som att resa på riktigt men det har sin charm med låtsasresor. Jag har lite liknande känsla som när jag var liten och tittade i charterkataloger. Ni vet när man drömmer sig bort, ser framför sig hur man ligger vid poolen eller badar i havet. Oftast på den tiden var det just till varma resorter med stora hotell och tjusiga blå pooler. Hade vi dessutom bokat resa var det ännu bättre, då var det ju förväntningar med i bilden.

Förväntningar inför en bokad resa

Jag brukade läsa om hotellet vi skulle till och drömma mig bort dit. Se hur jag kom in i lobbyn och vårt hotellrum (som naturligtvis aldrig var lika fint som på bilderna, men jag lät inte det förstöra drömmen). Fantisera om hur jag kunde öva på att dyka från kanten av poolen och sedan simma runt i det blåa klorindoftande vattndet. Sedan skulle vi gå de där 200 meterna till havet som det stod i hotellets beskrivning. Där nere fanns det säkert någon bodega där man kunde äta spännande grillad mat. I verkligheten var det snarare en äkta turistrestaurang med hamburgare och spagetti bolognese. Men inte ska man låta det förstöra fantasin innan man ens har åkt.

Min poäng i detta är att ibland kan det vara som en resa innan man ens har rest. Här kommer låtsasresan in i bilden, det fungerar som ett substitut nu när man inte har kunnat resa vanligt. Vi har tittat ut flera resmål och vissa har vi ”stannat” till på lite längre. Jag tänkte att vi jag ska dela med mig av några av de resmål som vi valt ut för imaginära resor. Det blir en en serie av fantasiresor.