Presenttips utomlands

Presenttips

Jag tycker att det kan vara svårt att komma på bra presenter till vänner och familj. Det har inte blivit lättare sen vi spridit ut oss i världen. Jag tycker inte om att köpa prylar som inte används, delvis för att jag tycker det känns så onödigt att få dem själv. Så jag undviker gärna att köpa onödiga saker ”bara för att”. Min lösning brukar vara att bjuda på en upplevelse istället, t.ex. gå ut och äta. Något som dock är svårare när vi inte är på samma plats. En lösning på problemet är att köpa presentkort på en upplevelse som personen tycker om. Visst hade det varit roligare att göra något tillsammans men jag kan ändå ge bort något som är uppskattat.

Digitala presentkort

Det finns så många alternativ på presentkort som levereras digitalt så det är sällan ett problem. Jag kan dessutom använda samma tjänst i olika städer, vilket är väldigt smidigt. Ett annat alternativ på samma tema är ett abonnemang på en tjänst personen tycker om. Jag har exempelvis köpt några månader på en ljudbokstjänst i present en gång. Hela upplevelsen var väldigt praktisk. Jag beställde via hemsidan och min mamma fick ett mail med gåvan levererat. Nu kommer jag inte ihåg vilken tjänst som jag använde, men jag tror att flera är ganska jämbördiga.

Beställa presenter med inslagning

Som jag skrev förut är jag inte så mycket för onödiga presenter. Vet jag däremot vad någon vill ha köper jag gärna presenter. Bland det bästa som finns är att hitta precis den saken som någon önskar sig. På den fronten finns det också många hjälpmedel för oss som inte bor nära våra nära och kära. Många e-butiker erbjuder idag möjlighet att leverera till en annan adress än faktureringsadressen. Vissa erbjuder till och med paketinslagning, något som varit till stor hjälp för mig några gånger.

Det allra bästa enligt mig är om man kan kombinera de två. Man kan ge bort en upplevelse och en present på samma tema. Exempelvis skulle hörlurar kunna vara en bra present till ljudboksabonnemanget jag gav till min mamma. Just i det fallet hade hon redan fått ett par trådlösa hörlurar, som hon knappt använde, så hon hade nog inte blivit så glad för ett par till. Men överlag tycker jag att det är en rolig idé att ge presenter som kompletterar varandra.