Ny stil med nya kökshandtag

I samarbete med frontapply.se

En kompis funderar på att renovera sitt kök och jag hjälper till med smakråd. Efter att ha tittat på köksskåp och kakel har vi dock insett att blir väldigt dyrt. Hon vill göra en förändring men har inte råd med en renovering. Då kom vi på att det kan finnas en mycket billigare lösning. Istället för en helrenovering fokuserar vi på att byta ut olika detaljer som kan ge mycket effekt, såsom kökshandtag och textilier. På så sätt kan hon få in nya färger och en annan känsla i köket för några tusenlappar istället för tiotusentals kronor.

På Frontapply.se hittade vi massvis med olika kökshandtag till luckor och lådor. Vi har kollat igenom deras sortiment och min vän har hittat väldigt många varianter som hon tycker om. Det blev som en ny inspirationskälla till hur hon vill att köket ska se ut. Vi båda fastande för serien Helix, den går i en industriel stil vilket faller oss båda i smaken. Särskilt de mörkare färgerna som antik brons och svart, som skulle skapa en väldigt fin kontrast. Vill du se hur det svarta handtaget ser ut kan du klicka på länken nedan.

https://frontapply.se/butik/handtag/handtag-helix-matt-svart/

Bra sorteringsfunktioner

En väldigt stor fördel på Frontapply är att man tydligt kan se CC-måtten. CC-mått är avståndet mellan skruvarna i handtaget. På Frontapply kan man till och med sortera handtagen efter ett visst mått. Flera handtag finns också i flera storlekar.

Det minskar risken att man gör samma misstag som jag gjorde för några år sedan. Jag hade samma idé som min vän, jag ville göra om lite i köket med enkla och billiga medel. Så jag köpte på mig handtag till alla skåpluckor och lådor i köket. När jag sedan skulle montera på handtagen insåg jag att det var helt fel mått. Jag hade ingen aning om att det fanns så många olika mått på kökshandtag. Handtagen jag hade köpt hade kortare avstånd mellan skruvarna än de som var i köket sedan tidigare. Därmed hade jag behövt göra nya hål för varje handtag och dessutom hade det i så fall varit hål på sidan av handtagen. Konsekvensen blev att jag inte fick någon förändring i mitt kök den gången utan gjorde mig av med de nya kökshandtagen.

Efter det misstaget har lärt mig att det är viktigt att kolla CC-måtten om man tänkt ha kvar luckorna. Det bästa på Frontapply var att vi kunde söka efter handtag i rätt mått. Så det besparade oss en hel del tid.

Hos Frontapply kan man också sortera på flera andra faktorer som utförande och finish. Så letar du kökshandtag med särskilda egenskaper, t.ex. en viss färg eller ett särskilt material kan du snabbt få fram alla relevanta handtag. De har också knoppar och dörrhandtag så man kan en enhetlig stil i rummet. Funderar du på att göra om hemma tycker jag verkligen att du ska kika in på frontapply.se.