Njuta av sommaren

Jordgubbstarta

Sommaren för mig är en tid för avkoppling och njuta av livet. Det behöver inte vara dyra utlandsresor eller lång semester, utan mer att ta vara på tiden. För min del kan det vara lika avkopplande att pyssla på hemma som att åka någonstans. När jag hade en liten trädgård fixade jag gärna med den, med varierande resultat. Men oavsett resultat var det så fridfullt att vattna, knoppa av vissna blommor och plocka de första mogna smultronen. Att grodda är också en sån sak som kan vara avkopplande, det är väl därför jag fick dille på det. Baka är också en sak som jag tycker kan vara avkopplande. Då får man ju dessutom äta skapelsen. Så idag gjorde jag den mest somriga tårtan jag vet, jordgubbstårta.

Poängen är att göra något utan stress, att bara få en stund för mig själv. Det kan inge ett sådant lugn och tillföra mycket energi. Många av oss jobbar en stor del av sommaren men det kan ändå finnas gott om tid för återhämtning. Det viktiga är att ta sig tiden och hitta saker man själv tycker om. Den här sommaren ser jag fram emot att baka, måla om möbler, plantera, plocka bär, fixa med växter och pyssla på med andra hemmaprojekt. Allt är sådant som jag kan göra i en timme eller en hel dag. Jag kan anpassa det efter mycket tid jag har. Det är sådant som ger mig energi så jag orkar med saker jag behöver göra. Hitta vad som ger dig energi så kanske du kan njuta lite extra av sommaren.

Med dessa projekt kommer jag förmodligen att ta lite semester från skrivandet. Men jag återkommer i höst.