Låtsasresa till Island

Island

Som jag har skrivit i ett tidigare inlägg har vi, i brist på resande, roat oss med imaginära resor. Vi har tittat på olika resmål dit vi skulle vilja åka om vi kunde. Förhoppningsvis kommer vi att kunna resa till dessa platser så småningom. Tills dess har vi tittat på hur man kan åka till platser, hur vi skulle vilja bo där, vad man kan göra och så vidare. Precis som vi skulle göra om vi skulle åka till resmålen på riktigt. På så vis får vi uppleva en del av resandet, nämligen förväntningarna och fantasin om resan.

Först ut är Island. Efter att ha pratat med flera som vill åka till Island och som har rest till Island är vi sålda. Vi vill definitivt åka dit, det verkar så otroligt vackert och helt unikt! I detta första inlägg börjar vi med lite bakgrundsinformation och hur man kan ta sig dit.

Om Island

Island är ett av de fem nordiska länderna och ligger mellan Grönland och Färöarna. Själva landet befinner sig i norra Atlanten och har en befolkning på ca 309 000 invånare. Det är känt för sina vulkaner, gejsrar samt vattenfall. Utöver detta är Island även känt för sitt bevarade språk som är besläktat med norskan, danskan, svenskan och färöiskan. Om du kan ett av dessa språk så kommer du att lära dig isländska väldigt snabbt. Men du behöver inte nödvändigtvis göra det för att bli förstådd där eftersom de flesta islänningar kan danska och engelska. Detta beror på att de läser dessa två språk i skolan.

Flyga till Island

Du kan flyga direkt från Stockholm Arlanda till Reykjavik, då tar resan vanligtvis 3 timmar och 25 minuter. Men det går även bra att flyga från Göteborg, Landvetter till Reykjavik. Då brukar det ta lite extra tid att flyga dit och detta beror på att det inte alltid finns några direktflyg. Island har gott om flygplatser. En av landets största flygplatser är Keflavík som ligger ungefär 5 mil sydväst om huvudstaden. Flygbolagen som erbjuder flyg till Island är Norwegian, SAS, Easyjet, Ryanair, Icelandair och Wizzair.

Stad, Island

Viktigt att tänka på när du ska resa till Island

Det du absolut bör tänka på innan din resa till Island är att ha ditt ID-kort eller pass med dig samt att du har reseförsäkring om du skulle bli sjuk eller råka ut för någon skada under själva resan. Det är även viktigt att du i god tid har ordnat boende på Island. Du kan till exempel boka hotell via Internet. Då går det mycket snabbare och blir det även billigare än att göra det på plats. En annan sak du borde tänka på är att du ska ha tillräckligt mycket med pengar under din Islandsresa för att kunna köpa mat, dricka, bussbiljetter eller något som du tycker om. Att ha en tjock tröja och en jacka med sig när man är ute där kan vara bra då det ofta brukar vara kyligt på Island.