Island – Weekendresa

Varma källor på Island

För de som inte bara fantiserar om att resa till Island är ett vanligt alternativ weekendresor. Flygning tar inte så lång tid och det kan vara ett skönt avbrott över en långhelg. Även om det finns mängder av saker att se och göra så jag skulle föredra att åka till Island över en längre tid. Likväl så är det ett vanligt koncept med weekendresor och det finns därför många hotell och aktiviteter som är anpassade därefter.

Solnedgång på Island

Den som åker på en weekendresa till den underbara och magiska, för att inte säga sagolika ön Island, med alla dess oförglömliga skatter och dess fantastiska natur får ont om tid att hinna uppleva allt som denna exotiska, karga och avlägset belägna ö har att erbjuda. Men naturligtvis bör man först och främst utgå från den mysiga och charmiga huvudstaden Reykjavik och allt som finns att göra och besöka där, för att sedan göra utflykter mot öns fantastiska inre och dess magiska naturupplevelser.

Vandra på Island

Att besöka Island är nästan som att stiga i land på en annan planet och en upplevelse som man sent glömmer.

Gejser på Island

Reykjavik – den ångande staden

Reykjavik betyder faktiskt ”den rökiga viken” och staden gör skäl för sitt magiska namn. Det som ”ryker” eller snarare ångar är de otroliga geijsrarna, där den vulkaniska och underjordiska hettan får vattnet att förångas och hettas upp, för att sedan kastas upp i en vacker kaskad av hetta, ånga och vatten, lite som med ett vulkanutbrott men med vatten istället för lava.

Island, the blue lagoon
Fantastiskt utomhusbad i närheten av Reykjavik ?

Just vulkaner är ju annars något som verkligen präglar den fantastiska ön Island. Skulle man glömma bort vulkanerna gör de sig påminda emellanåt. Som när en isländsk vulkans aska helt på egen hand satte Europas flygtrafik ur spel. Detta är dock ovanligt. Det skulle vara väldigt spännande att få detta naturfenomen, vulkaner, på nära håll. Helst när de är lite lugnare förstås.

Café i Reykjavik
Om man fördrar att vara i stadsmiljö kan man strosa runt i Reykjavik där man kan hitta små charmiga gator med supermysiga caféer och butiker.

Besöker man Island kan man bege sig till någon av landets många fotbollsanläggningar. Det finns inomhusgräs för att på nära håll få en förklaring till det isländska landets ofattbara framgångar i fotboll. Laget har helt enkelt slagit världen med häpnad. De naturliga förutsättningarna är inget vidare för fotboll på Island men en målinriktad satsning på inomhushallar har gett en gedigen infrastruktur. Är man fotbollsintresserad kan det vara en intressant upplevelse.