Island del 2 – boende

Reykjavik nattliv

Fortsättningen på den imaginära resan till Island är boende. För mig är det en av de viktigaste aspekterna med semester. Även om man inte avser att tillbringa så mycket tid där är komforten viktig. Det känns extra mycket som semester med ett fint, mysigt eller charmigt boende. Dessutom kan läget vara avgörande för hur semestern ser ut. På Island skulle jag gärna vilja resa runt för att se det vackra landskapet och stadsmiljö. Självklart skulle jag också vilja bada i en varm källa så skulle det finnas i närheten är det ett stort plus.

Blue-lagoon-Island

Island är en helt fantastisk ö som kan erbjuda dig som turist många olika upplevelser. Ön har, trots sin lilla storlek, en storslagen natur fylld av äventyr. Besök öns berömda Blå lagun, ta ett bad i de varma källorna, åk på valsafari eller vandra. Ön erbjuder även en upplevelse i storstadsmiljö. Mer än två tredjedelar av Islands befolkning lever i och omkring öns största stad Reykjavik. Där hittar du ett rikt utbud av kultur, nöjen, nattklubbar, shopping och restauranger. Där finns även öns flygplats belägen. Att välja hotell beror på vad du vill göra på Island. Det finns många typer av hotell på Island, alltifrån 4-stjärniga konferenshotell till enklare vandrarhem.

Standarden och faciliteterna är kanske inte som vi är vana vid, men det finns många 3-stjärniga hotell som är fräscha, rena och håller förhållandevis hög standard för ett bra pris. Frukost och wifi ingår för det mesta i hotellpriset.

Reykjavik

Reykjavik

Reykjavik är staden du ska välja om du söker efter liv och rörelse och samtidigt kunna blanda storstaden med att besöka de mest kända utflyktsmålen runt om staden. Ett dopp i den Blå lagunen, bada i varma källor eller varför inte ta en titt på öns aktiva vulkan! I Reykjavik finns allt. När du ska välja boende i Reykjavik kan du välja på allt ifrån 4-stjärniga konferenshotell till 2-stjärniga så kallade guesthouse. De flesta 4-stjärniga hotellen har egen restaurang. Annars finns mest 3-stjärniga alternativ. Frukost och fri wifi brukar ingå i priset, men annars saknas extra tjänster.

Islands kust

Norra eller östra Island

På den norra delen av Island kan man finna 3-stjärniga hotell eller 2-stjärniga stugor. På den östra delen av Island hittar man billiga hotell med pentry på rummet. Norra Island är känd för sin storslagna skärgård och på östra Island kan du uppleva glaciärerna och de vilda renarna. Man kan också åka på valsafari, vandra i naturen, forsränning och mycket mycket mer.