Gott nytt 2019

Så var julen över för den här gången och i vanlig ordning har de lämnat ett stort svart hål i plånboken. Okej, kanske inte fullt så illa men jag tror inte att jag är ensam om att göra av med mycket pengar runt jul. En del pengar försvinner förstås redan innan jul. Jag tycker om att köpa julklappar så det är ofta en stor post. Sen tycker jag att en stor del av julen är att göra mysiga. Under december månad finns det ju så mycket som händer, som julbord, luciafirande, julfester och självklart julfika. Jag skulle inte vilja spendera pengarna på någonting annat men likväl så saknar jag ofta pengar så här i januari. Decemberlönen försvinner också lätt, på allt från julreor till nyårsfirande. Återigen väldigt värda saker att spendera på men nu är det till att dra åt svångremmen och försöka spara.

Januari = sparmånad

Det behöver dock inte jobbigt utan kan vara både roligt och givande. Jag ser det som en utmaning, nästan lite som en tävling mot och med mig själv där vinsten är pengarna jag sparar. Förutom att det är roligt att se nöjeskontot ticka upp igen så ser jag fram emot att testa nya saker.

Kommande dagarna har jag festliga, mysiga såväl som mindre roliga aktiviteter framför mig. Jag tänkte börja med det minst roliga, nämligen att rensa ur förråd och garderober. Tanken med det är båda att det är skönt att starta det nya året fräscht och rent och det är ett bra sätt att få koll på vad jag har hemma. Den största anledningen till att jag gör en sån rensning precis nu att jag ska sälja av saker som jag inte behöver. Mitt sparande får ju en extra skjuts om jag kan få in lite extra pengar så här i början. 

Efter det väntar storhandling, storkok och brödbak (och, om jag känner mig själv rätt, sötsaksbak). Januari kommer bli en månad med mycket ”göra själv” och leta extrapriser. Än så länge känner jag mig motiverad, så nu kör vi!