Göra egen ansiktsmask

I samarbete med Freshface.se

Att hålla huden fräsch och fin är väldigt viktigt. Jag känner mig mycket finare när min hy är välmående. Åt andra hållet tycker jag det är jobbigt när jag har problem med hyn. Eftersom man ofta fokuserar på ansiktet är det också väldigt tydligt, framförallt för en själv, om man har bra hy eller problemhy. Det kan till och med påverka ens allmänna mående.

För att underhålla huden och verkligen rengöra den på djupet kan man använda ansiktsmasker. De har också fördelen att det känns som att man unnar sig själv något. Man kan ha en avslappnande stund och kanske passa på att ta ett bad eller läsa en stund. Ansiktsmasker kan också vara en del i att piffa till sig. Det kan t.ex. kombineras med att lägga en hårinpackning, måla naglarna, fixa fötterna och göra en handbehandling för mjuka och lena händer.

Om man vill använda en ansiktsmask finns det många olika alternativ. Först och främst behöver man veta vad man har för hudtyp och vad man vill uppnå med masken. Steg två är att bestämma sig för huruvida man vill köpa en färdig ansiktsmask eller göra den själv. Vill man göra sin egen ansiktsmask finns mängder med bra recept att hitta. På Freshface finns allt man behöver veta för att hitta rätt ansiktsmask.

Naturliga ingredienser

Som sagt är det första steget att bestämma vad man vill ha för typ av ansiktsmask. Vad är syftet med ansiktsmasken, vill man återfukta huden, förebygga finnar eller ta bort orenheter? Oavsett vilket kan man hitta ett lämpligt recept på Freshface. Alla recept innehåller naturliga råvaror, i många fall är det sånt som man oftast har hemma. Just detta är något som är en stor fördel med att göra ansiktsmasken själv. På så sätt kan man se till att det inte är några gifter eller konstigheter. Man ska trots allt lägga på masken på sitt ansikte. Därför vill jag vara säker på att det är bra och hälsosamma ingredienser.

En annan fördel med att använda ingredienser som man har hemma är att man kan göra ansiktsmasken när som helst. Har man en stund över kan man bara blanda ihop en mask. Det bidrar också till att lättare upprätthålla rutinen att göra en djuprengöring en eller ett par gånger i veckan. Ytterligare en fördel, som Freshface också påtalar, är att det kostar väldigt lite. Många av ingredienserna i deras ansiktsmasker är billiga så oavsett budget har man råd.

På Freshface kan man också hitta andra tips för att få så vacker hy som möjligt. För att få bäst resultat bör man ge kroppen så goda förutsättningar både utifrån och inifrån. Genom att äta och dricka rätt kan man hjälpa huden en bra bit på väg. Till exempel tipsar de om att dricka sellerijuice varje dag för att få bättre och klarare hud. Om man spanar in på deras sida nu och då kommer man kunna få många bra uppdateringar. Allt från välbeprövade metoder till nya trender går att finna där. Det är ett helt enkelt ett bra ställe för alla som är intresserade av ansiktsvård.