Förnya pass

Insåg idag att jag borde förnya mitt pass. Det är ett tag kvar tills det går ut men det är bättre att vara på säkra sidan. Till vissa länder krävs det att passet ska vara giltigt 6 månader efter resan för att man ska få resa dit. Så det känns onödigt att riskera att det ställer till något trassel. Dessutom har jag en tendens att skjuta på saker så det är lika bra att få det här gjort.

Jag har inte haft problem när jag har skaffat nytt pass, det har inte tagit lång tid. Det har gått bra att bara gå dit, vänta på min tur med ett par styckna före i kön och sen proceduren att ta bilden o.s.v. Det besvärligaste är snarare att bli nöjd med bilden. Jag är ingen fotomodell i grunden men passfoto är en helt ny nivå är hemskhet. Jag vet inte vem personen på bilden är men det ser i alla fall inte ut som jag!

En period verkar det ha varit en del problem att söka pass och hinna få det i tid. Så för säkerhetsskull kollade jag Polisens hemsida. Där kan man förboka tid, det är ju väldigt praktiskt. Så nu har jag bokat en tid och behöver sparar kanske in lite tid på att inte vänta i kö. Hittade dessutom mycket bra information inför att man går dit. Det går att hitta allt, som priser, väntetid, att man ska ha med sitt gamla pass (om det är giltigt) när man hämtar ut det nya m.m. Polisens hemsida är över förväntan både gällande information, hjälp och blanketter som man kan tänkas behöva.

Länk till polisens sida för att förboka tid för pass och nationellt id-kort