Företagsträff

Restaurang med små bruna bord och en svart soffa längs med väggen

I samarbete med AZ Design

Vi var inbjudna till en företagsträff i veckan. Jag uppskattar alltid såna tillställningar, inte minst för att man får en chans att utbyta erfarenheter och tips. Därtill brukar det vara väldigt trevligt, vi tar oss sällan tiden att gå ut på en vardagkväll annars. Så det blir ett trevligt inslag i veckan som man dessutom kan ha nytta av. Förena nytta med nöje som man brukar säga. Vi var i en restaurang som också kan bokas till större tillställningar, som företagsträffen. Jag är väldigt imponerad över hur väl de nyttjar lokalen och lyckas använda den till flera syften.

Lokalen är väldigt smart utformad och möblerad för den kan fylla många olika syften. Runt hela lokalen har de särskilda soffor till restaurang, mycket snygga och smakfulla i mörkt skinn. Sofforna lyfter verkligen hela lokalen och passar väldigt väl med inredningen. För större tillställningar, som när vi var där, har de fällbara bord i lager som de kan sätta ut runt om i lokalen. Detta är optimalt i sammanhang som företagsträffar. Eftersom man vill kunna gå runt obehindrat, mingla och prata med olika människor. Då behövs inte jättemånga sittplatser utan endast några bord, och vill man sitta har man ju faktiskt sofforna runt väggarna.

I vanliga fall, när lolaken inte är bokad, är det en vanlig restaurang. Då har de flera mindre bord och stolar som matchar sofforna. Det är en väldigt elegant inredning och en väldigt trevlig miljö att äta i.

Smarta lösningar = fler kunder

Jag tycker att det är fascinerande hur stor skillnad det faktiskt gör genom att bara ändra möblemanget något. Lokalen ser helt annorlunda ut. De har därmed lyckats väldigt bra med kombinationen av två olika syften som attraherar två helt olika målgrupper. Således får de fler gäster och har en åretruntverksamhet med bokningar under veckans alla dagar. På helgerna när det är fler restauranggäster har de restaurangen öppen. Under lågsäsong och under vardagar, då det är färre matgäster, kan de istället ta emot bokningar för olika event.

Jag har förstått det som att de har många företagskunder men att de även tar emot privata bokningar för t.ex. födelsedagsfester och bröllopsfester. Det underlättar förstås att lokalen i sin helhet är väldigt fin, både utvändigt och invändigt. Byggnaden är gammal och väldigt vacker och invändigt är inredningen generiskt men utan att vara tråkig. På så sätt fungerar den väldigt bra i olika sammanhang. Dessutom har de sett till att ha olika typer av möbler som passar de olika ändamålen. I och med att lokalen går i diskreta och neutrala färger fungerar också de flesta dekorationerna. Därmed kan den som bokat lokalen smycka ut lokalen som denne behagar.

Jag, som är väldigt förtjust i smarta löningar, tycker att de lyckats otroligt bra.