Förbättra din arbetsmiljö med kontorshotell i Stockholm

Kontorshotell

Inlägget innehåller reklam för Hagalunds Kontorshotell.

Kontorshotell har blivit allt mer populärt, vilket är väldigt bra nyheter för alla oss som jobbar hemifrån. Att jobba hemifrån har många fördelar men också en del problem och utmaningar. Flera av dem kan dock lösas genom att hyra in sig på ett kontorshotell. För dig som bor eller jobbar i Stockholmstrakten rekommenderar jag att kolla in Hagalunds kontorshotell. Du hittar mer information och kan boka en visning av Hagalunds kontor via länken Kontorshotell Stockholm.

De två största fördelarna med kontorshotell är tillgången till lokaler som är avsedda kontorsarbete och möjligheten att träffa andra människor.

Att arbeta hemifrån kan vara väldigt ensamt för att man har inte kollegor som på en vanlig arbetsplats. De flesta människor har ett behov av att träffa andra personer och därför är kollegor ofta något som värdesätts högt för trivselfaktorn på en arbetsplats. Därmed är det också något som många frilansare och småföretagare saknar. Jag själv har saknat det mycket, bara en sån sak som att stå vid kaffemaskinen och byta några ord med någon. Den sociala biten ska inte underskattas, särskilt att kunna prata med andra som är i samma situation.

Det här behovet kan lösas genom att hyra in sig på ett kontorshotell. På Hagalunds kontorshotell har man tillgång till allmänna utrymmen där man kan socialisera med de andra hyresgästerna. Så istället för den traditionella fikapausen på en arbetsplats kan man ta en kaffe med andra frilansare. Kaffet står Hagalunds kontorshotell för, det ingår i hyran och likaså färsk frukt.

kaffe på jobbet
Extra pepp är alltid bra!

Tillgång till mötesrum

En annan fördel med Hagalunds kontorshotell, som kan vara svår att lösa när man jobbar hemifrån, är tillgång till mötesrum. Det är en aspekt som jag har underskattat fram tills den dag då jag faktiskt behövde det. På Hagalunds kontorshotell ingår både mindre mötesrum och konferensrum i ljusa och fräscha toner. Det gäller faktiskt Hagalunds lokaler i allmänhet, de har satsat på en fräsch och modern stil med öppna ytor och mycket ljusinsläpp. I lokalerna finns också tillgång till snabbt internet, skrivare med scanner och kopiator samt post- och pakethantering. Allt för att underlätta arbetet, sådant man annars kan sakna om man jobbar hemma.

Bra arbetsmiljö

Jag skrev i början att en av de största fördelarna med kontorshotell är lokaler som är avsedda för kontorsarbete. Det innefattar naturligtvis också själva kontorsrummet. Något som förmodligen allt fler har insett i år, när man har jobbat hemifrån, är att de flesta människor har inte tillräckligt bra förutsättningar för att jobba hemma. I synnerhet inte varje dag. Ergonomin får stryka på foten för att man inte har plats för ett riktigt skrivbord och en bra kontorsstol. Det gör kanske inte så mycket om man jobbar hemma någon dag i veckan. Jobbar man däremot hemifrån på heltid kan det leda till tämligen stora problem för kroppen om man ständigt sitter fel.

Jobba hemma
Exempel på hur man inte bör jobba

Det problemet löses genom att man hyr ett kontorsutrymme. Därtill löser det också ett potentiellt problem som jag har, och förmodligen många med mig. Nämligen att ”jobbmiljön” och ”hemmamiljön” flyter ihop när man jobbar hemma. Man är aldrig riktigt ledig men samtidigt inte heller helt fokuserad på jobbet. Genom att hyra ett kontorsrum kan man åka dit och fokusera på jobbet, för att sedan åka hem där man ägnar sin tid för återhämtning. Man får en tydlig avgränsning mellan arbete och fritid. Något som är bra både för att arbeta effektivt och för att reducera jobbstress hemma.

I min mening bör man överväga att hyra in sig på ett kontorshotell om man är frilansare, företagare eller entreprenör. Det kan vara gynnsamt på så många plan, både för arbetet och privatlivet, såväl nu som långsiktigt. Fördelen med Hagalunds kontorshotell är också att de är flexibla och har kontorsrum i flera storlekar. Om företaget växer och behöver fler eller större rum går det att ordna. Detsamma gäller om man behöver minska utrymme och utgifter, då kan man gå ner i rumsstorlek.

Om Hagalunds kontorshotell

Plats: Hagalunds kontorshotell ligger i Solna.
Pris: från 2500 kr
Vill du ha en visning kan du boka det via deras webbsida.