Flytten

Prag-Karlsbron-slottet

Nu har vi äntligen anlänt till Prag. Det var lite av ett äventyr att ta sig hit med alla våra fem väskor. I efterhand skulle det kanske ha varit bättre att skickat det i flyttlådor istället. Men vi hade ju ingen adress att skicka det till så det kändes som ett bättre alternativ att ta med våra saker som bagage på flyget. Vi har bokat två veckor i en AirBnb och behöver vi längre än så kan vi förlänga den.

Söka lägenheten utomlands

Från tidigare vet vi med oss att det kan vara snabba puckar när man ska leta bostad i andra länder. När man inte går via en aktör som har kösystem utan vänder sig till separata hyresvärdar kan inflyttning vara på dagen. Misstaget att ha en månad och sedan endast nyttja de två första veckorna har vi redan gjort en gång. Därför vill vi undvika att hamna i det igen. Det är inte säkert att det går lika snabbt att hitta lägenhet i Prag, men annars finns det många AirBnb.

Nu är vi mest glada att vara på plats. Lägenheten vi bor i är liten, bagaget får knappt plats, men för två veckor borde det fungera. Tanken är ju att vi inte ska spendera hela dagarna här ändå.