Costa Rica

Jag är så sugen på att åka utomlands till någon tropisk plats. Läste om Costa Rica och det verkar helt fantastiskt! Allt från maten till naturen är så lockande. Costa Rica erbjuder så många härligheter. Allt från stränder och hav till kryddstark mat och spännande miljö och kultur erbjuds till de som åker dit. Maten verkar vara en blandning mellan kreolskt och europeiskt, vilket låter som en suverän kombo. Djurlivet verkar också vara omfattande med otroligt många arter, t.ex. finns det mängder med olika fåglar. 

Det verkar vara helt i min smak. Kanske något för varmt men om man åker under en lite svalare säsong tror jag det kan fungera. Då är det behagligare att åka på sightseeing också. Solen kan vara skön men för min del så tar den mycket energi om det är för varmt. Dessutom bränner jag mig lätt och kan då inte vara ute halva semestern.

Visum – behövs ej

Om man är där kortare än 90 dagar behöver man heller inget visum, vilket underlättar mycket. Det man ska tänka på är att det tillkommer flygskatt när man åker från flygplatsen i Costa Rica, men vissa flygbolag bakar in avgiften i biljettpriset.

Det kostar ganska mycket att åka dit och restiden är lång så det är inget man gör i en handvänding. Däremot kan det bli en plan för framtiden.