Blodprov med Medisera

I samarbete med www.medisera.se.

Många oroar sig någon gång i livet för att man har någon form av sjukdom eller åkomma. I vissa fall kan man få svar på om man har åkomman eller sjukdomen genom ett blodprov. Några som tänkt på detta är Medisera. De erbjuder mängder av olika tester gällande allt från en hälsokontroll till test för hjärt- och kärlsjukdomar. Testerna görs med blodprov som granskas och kommenteras av en legitimerad läkare. Medisera erbjuder bl.a. tester av olika former av allergier såsom pollen, pälsdjur och nötter. Vill man göra ett mer omfattande allergitest finns också Stora Allergitestet som innefattar 15 olika tester. Analysen innefattar bl.a. pälsdjur, olika födoämnen och pollen. Detta är ett alternativ om man misstänker allergi men har  svårt att avgöra mot vad.

Sjukdomar

Hos Medisera kan också testa sig för olika sjukdomar och åkommor såsom celiaki, diabetes, kortisol, njurfunktion och hjärt- och kärlsjukdomar. Provsvaren kan då ge besked om man har en viss sjukdom eller ligger i riskzonen, t.ex. för kärlsjukdom.

Hälsokontroller och näringsbrist

Därtill finns också hälsokontroll, antingen för att se hur ens värden ser ut generellt eller om man misstänker någon brist. Medisera.se har t.ex. ett test för järnbrist och ett för D-vitaminbrist. De erbjuder också ett test utformat för brister som kan uppstå vid vegan- och vegetarisk kosthållning. Vill man göra ett mer övergripande test har de ett Vitamin- och Mineraltest som analyserar 13 vitaminer och mineraler. Däribland finns D-vitamin, B12, järn, magnesium och zink. Man kan då få svar på om man har någon näringsbrist och därmed korrigera det via kost eller vitamintillskott.

Hälsokontroll

En hälsokontroll kan bl.a. påvisa vitaminbrist och inflammationer, om man ligger i riskzonen för diabetes och bristande organfunktioner. Medisera erbjuder olika typer av hälsokontroller, som innefattar olika typer av tester och är olika omfattande. Väljer man Hälsokontroll Bas ingår 21 analyser medan i Hälsokontroll Stor görs 35 analyser.

Hur går testet till?

Man går in på www.medisera.se och gör en beställning på det eller de test man vill göra. Sedan uppsöker man ett av Mediseras provtagningsställen, vilka är fördelade på 11 orter i landet. Blodprovet analyseras utifrån beställningen och kommenteras av en läkare. Du kan sedan ta del av provresultaten genom att, med  BankID, logga in på ”Min Journal” på Mediseras sida. Skulle något test vara gravt avvikande kommer också läkaren att ringa upp dig.

Besök gärna https://medisera.se/, där hittar du mycket mer information och tester.