Att skriva CV

I partnerskap med CV-Mallen

Som jag skrivit i ett tidigare inlägg söker jag jobb. Det är ett tag sedan jag gjorde det senast och jag måste erkänna att det är förvånansvärt nervigt. Man vill ju presentera sig själv så bra som möjligt, men jag tycker det kan vara svårt.

Ta hjälp av CV-Mallen

En av de största utmaningarna tycker jag är att väcka intresse hos läsaren. Om en rekryterare sitter med högvis av ansökningar är det viktigt att sticka ut. Kan man få personens intresse är chansen större att den läser lite mer och lite noggrannare. På så vis kan man öka sina chanser ett få komma till intervju. Därför kan formateringen vara av stor vikt. Här kommer CV-Mallen.se in i bilden. De har många olika mallar i olika stilar (många som enligt mig är riktigt snygga). Det gör att man kan välja en mall som bäst passar ens personlighet och jobbet ifråga. Man kan ju också ha olika mallar om man tycker att olika varianter passar bättre för olika jobb man ska söka. Jag uppskattar mest de mallar där man har möjlighet att få in viktig information direkt, på ett koncist sätt. För att välja en lämplig layout finns också flera artiklar med tips och råd. Exempelvis knep för att ta designen på sitt CV till nästa nivå.

Gör rekryteraren intresserad

Tillsammans med formatering är formuleringar också ytterst väsentliga. Vilket för oss in på min nästa utmaning, som är att presentera mig. Att på ett bra sätt beskriva mina egenskaper och kvalifikationer samt hur de kan vara till fördel för arbetet ifråga kan vara klurigt. Detta är något som jag alltid har problem med för det känns obekvämt. När man inte är van att tala för sig själv kan det kännas som skryt. Därtill ska man hålla sig koncis, men man vill ju inte missa något. Just detta tar CV-Mallen också upp i artikeln Fem saker som rekryterare letar efter i ditt cv. Den artikeln bör ni verkligen läsa om ni ska söka jobb, där finns mycket matnyttig information att ha med sig.

Skapa konto hos CV-Mallen

Hos CV-Mallen.se kan man registrera sig gratis. Där kan man skapa ett digitalt CV och personligt brev som man enkelt kan designa utifrån alla deras mallar. Dessutom kan man göra ett personlighetstest, vilket kan vara intressant. Det är också något som kan vara till nytta såväl i CV:t som för att få en bättre bild om vilka typer av jobb man ska söka. CV-Mallen har också två typer av premiumkonton, med månadsavgift. Då kan man bl.a. skapa fler digitala CV:n och ladda ner sitt CV som PDF och mycket annat.

CV-Mallen erbjuder också möjlighet att söka jobb samt att arbetsgivare kan se ens CV anonymt. Man kan på så vis öka sina chanser att hitta ett jobb. Dessutom har de mängder med artiklar där man kan få tips och råd i många olika situationer. Du kan hitta allt från tips på hur du inleder ett personligt brev och grunderna i att skriva CV till hur du ska tänka när du ska lämna löneanspråk och stärker ditt affärsnätverk.

Söker du jobb bör du definitivt kolla in på CV-Mallen. Men även om du inte är arbetssökande kan jag rekommendera att kolla in på deras blogg. Du kanske hittar några tips som du kan ha nytta av under din karriär.