AirBnb i Prag

Gata i Zizkov

AirBnb-lägenheten är inte det bästa boendet vi har haft. Sängen är trasig, den är både oskön och ger ifrån sig klagorop så fort man rör sig. Så om ena behöver gå på toa på natten vaknar även den andre. Det har hänt mer än en gång att jag har vaknat och tänkt ”hur kissnödig är jag egentligen…?”. Kollar på klockan och överväger om jag kan hålla mig i x antal timmar så att jag slipper väcka min sovande älskling. Det ska bli så skönt att slippa det när vi flyttar till en riktig lägenhet. Längtar till att få packa upp också, jag som egentligen hatar att både packa och packa upp. Jag ser fram emot att kunna ha på mig mer än bara enstaka klädesplagg. Kanske kan jag till och med hitta andra skor. Tänk den dagen man kan få gå ut på restaurang i andra skor än gympadojor.

Hitta lägenhet i rätt stadsdel

Vi har hittat några olika alternativ på lägenheter runt om i Prag. Problemet för oss är att vi kan för lite om staden så vi vet inte vilken stadsdel vi vill bo i. Vi vet heller inte om det är någon stadsdel som vi absolut inte vill bo i. Än så länge tycker vi mest om Holešovice, Vinohrady och Žižkov. Vinohrady är väldigt vackert men också ganska dyrt för vad man får. Den stadsdelen är också väldigt utdragen så det är svårt att veta riktigt vart lägenheten faktiskt är. Man kan lika gärna vara i stort sett i centrum som att man hamnar vad som ser ut att vara tämligen långt ut från stan.